Tuesday, March 8, 2011

Cara Tingkatkan Traffic Blog!

Tadi semasa aku syok blogwalking ke blog-blog orang, tetiba aku ternampak satu post tentang cara nak tingkatkan traffic blog. Caranya nampak unik. Aku pun tak tahu samada cara ini berkesan atau tidak. Tapi apa salahnya kalau mencubakan?? Kalau menjadi kira rezeki la..


Cara nya begini:


1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.



1. My Big Family & Friends

2. ABCMILO

3. matdin

4. MSR @Blogger

5. tengku nizam

6. mizz shizu

7. Myself V3 Me &

8. Blog Hanz

9. BeMie's WoRLd

10. Farah Shafiqah

11 . Qila Razak

12. CekLa

13. Miss Yaty

14. Magrib menjelma

15. IrfanzBlog

PERATURAN!!!


1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie...



15. Blog anda


4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google..

41 comments:

  1. Uish..ini macam backlink berantai..haha! tapi boleh cuba..

    ReplyDelete
  2. betul2..kire macm bantu-membantu menyebarkan link masing2..

    ReplyDelete
  3. cuba2..sama2 kita menyebarkan link. jgn lupa bg tau kt blogger lain..

    ReplyDelete
  4. ok dh cuba...tq ya sudi kongsi maklumat bernas ni...
    izznchaa.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. cube2..kalau tak jadi jgn salahkan aku..

    ReplyDelete
  6. thanx.. http://miramazlan92.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. yeayyy!!nak cuba try test..heheh

    ReplyDelete
  8. tq..tips yg menarik..nk try buat la...

    tq

    http://kelambukhemahhusnaashoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. wah... betul ker ni... nak cuber gak ler...

    ReplyDelete
  10. good info bro

    http://sempoicornerdisini.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. kerja Kerajaan-Dapatkan contoh soalan, tips dan rahsia untuk lulus peperiksaan juruaudit w41 di sini
    http://www.tipsptd.com/hop.php?ref=tipsptd5279

    ReplyDelete
  12. menarik.=D http://pendek.in/0kh9

    ReplyDelete
  13. rasa nak cuba walaupun banyak sangat stepnya
    bisnesalia.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. nice post!! leh la nk cuba gak..
    http:sempoinyersimple.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. fiza nak cubalah. mana la tahu kan.. tak cuba tak tahu.hehe..

    ReplyDelete
  16. terima kasih bantu blogger baru macam saya..tp betul x buat kat enclosure links?

    ReplyDelete
  17. ok la saye nak cuba step ni alexjohnson91.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. What you said made a lot of sense. But, think about this, what if you added a little content? I mean, I dont want to tell you how to run your blog, but what if you added something to maybe get peoples attention? Just like a video or a picture or two to get people excited about what youve got to say. In my opinion, it would make your blog come to life a little bit

    ReplyDelete
  19. I have high hopes that there will be more articles like this in the near future from you. I respect your views and like your article writing. Great informational content

    ReplyDelete
  20. menarik tp x faham lh boleh tlg ajar x dgn lbi simple...

    ReplyDelete
  21. macam mana tu? copy je ke. xpaham r.
    http://duniawanitasekarang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. Salam. cara ni memang berkesan, buktinya billa google je, blog ni dah listing number 3 kat google. tapi saya guna template shopping cart, mcm mana nak buat blog post biasa? xboleh jalan kalau guna template shopping cart. Hinor Enterprise.

    http://hinorent.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Hebat !!
    Nak mendalami ilmu Komputer ??
    Lawat blog ni..

    http://hackersmode.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. Menarik.
    http://sucihomestay.blogspot.com

    ReplyDelete